KSZOSZ: Gyalogolj néhány métert az éhezőkért!

Szolidáris az éhségmenet résztvevőivel a Közlekedési Szakszervezetek Országos Szövetsége. A KSZOSZ felkéri tagjait, hogy az átvonuló tömeghez csatlakozva néhány méteres közös meneteléssel támogassák a munka méltóságért, a szegénység felszámolásáért indult akciót. 

A szakszervezetek többsége egyetért az éhségmenet céljaival, amelyek között egy új társadalmi szerződés, béremelés, a munka méltóságának visszaszerzése és a szegénység felszámolása kiemelten hangsúlyos. Szolidáris az 5-6 fokos hidegben napok óta menetelőkkel a Közlekedési Szakszervezetek Országos Szövetsége is, s felkéri tagjait, ha tehetik, álljanak be a sorba néhány méteres közös gyaloglásra, hogy ezzel fejezzék ki, egyetértenek az akcióval, annak céljaival, s a kormánnyal kapcsolatos kritikáival – írja közleményében a KSZOSZ. A Közmunkás Szakszervezet által hivatalosan Méltóság menetének meghirdetetthez hasonló akcióknak is köszönhető, hogy ma már egyre többen tudnak a hazánkban rohamosan terjedő szegénységről. A kilátástalanság, az elszegényedés tömegesen szedi az áldozatait Északon, Keleten, Nyugaton és Délen. Több mint 4 millió magyar él a létminimum alatt, és csaknem 1,5 millióan nyomorognak, s döbbenetes, hogy 500 ezer gyerek éhezik. A KSZOSZ támogat minden akciót, amely ennek a drámai folyamatnak a megállításáért indul – szögezte le Nemes Gábor, a szervezet elnöke.

Az éhségmenet tagjai a munka méltóságért, a szegénység felszámolásáért indultak el az ország tizenhárom megyéjéből gyalog a fővárosba, hogy felhívják az Országgyűlés figyelmét a szegénységre.

Author: Dolgozók Lapja

Share This Post On
468 ad
Google+