Szegénység a flaszteren

Béremelési követelésük nyomatékául a szegénységet jelképező lyukas cipők százait hordták a Nemzetgazdasági Minisztérium épülete elé a közszolgálati dolgozók. A közszférában hat éve nem volt illetményalap- emelés.

Több száz pár lyukas cipőt halmoztak fel a Nemzetgazdasági Minisztérium Egy hónapon belül a második utcai tüntetéssel tiltakozott november 14.én a köztisztviselői illetményalap hat évvel ezelőtti befagyasztása, s a “közszolgák” méltatlan helyzete ellen a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ), november 14-én A Nemzetgazdasági Minisztérium épülete előtt összegyűlt mintegy ötven demonstráló előtt Boros Péterné, az MKKSZ főtitkára elmondta, hogy a köztisztviselők, a kormánytisztviselők és a közalkalmazottak körében napjainkra érzékelhető mértékben megjelent a nélkülözés, az elszegényedés.

Leértékelődik a hivatás is, mert immár hat éve nem változik a kereseteket döntően meghatározó illetményalap – tette hozzá.
Boros Péterné kijelentette: megfélemlített kollégáik helyzete tarthatatlan, húszszázalékos illetményalap-emelést akarnak – közölte.

Boros Péterné összefogásra kérte a közszolgálati szakszervezeteket, és arra hívta fel őket, hogy alakítsanak közös demonstrációs és sztrájkbizottságot.

Agg Géza, a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetségének elnöke azt mondta, támogatják a demonstrációs és sztrájkbizottság megalapítását, azért, hogy a kormányt rákényszerítsék az érdemi tárgyalásokra.

A demonstráció végén egy kisteherautó platójáról – a szegénységet jelképezendő – közszolgálati dolgozók elhasznált cipőit dobálták a Nemzetgazdasági Minisztérium épülete előtti útra.

(MTI)

Author: Dolgozók Lapja

Share This Post On
468 ad
Google+