Első buszvezető Eb: BKV-sofőr a bronzérmes

Bronzérmet szerzett egy BKV-sofőr a buszvezetők első Európa-bajnokságán, Berlinben. Haibach János 5 ezer néző előtt bizonyította: 21 ország versenyzői közül a harmadik legjobb. Két magyar csapat is indult, a BKV-sok hatodikok, a miskolciak pedig a tizedikek lettek.

Idén rendeztek először Európa-bajnokságot közösségi buszvezetők számára, s Magyarország máris igen előkelő hellyel debütált: Haibach János, a BKV Zrt. buszsofőrje huszonegy ország legjobbjai között a harmadik helyen végzett. Magyarországot két csapat, a BKV Zrt. és az Miskolci Városi Közlekedési (MVK) Zrt. két-két versenyzője képviselte. A BKV-s csapatban Haibach mellett Flámis Gabriella, a miskolciak színeiben pedig Orliczki Nikoletta és Borsos István küzdött a lehető legjobb helyezésért. A BKV-s csapat az előkelő 6. helyen végzett, míg a miskolciak az erős mezőnyben a 10. helyet hozták el.

A versenyzőknek két fordulóban, három autóbusszal – egy 3 tengelyes emeletessel, egy elektromos Solarissal és egy Mercedessel – kellett teljesíteni a feladatokat.

A magyar versenyzők fehéren feketén bebizonyították azt, amit a szakma már eddig is tudott: Budapesten és Miskolcon – is – a lehető legjobb kezekben vannak az utasok.

Author: Dolgozók Lapja

Share This Post On
468 ad
Google+