December 24-e: szakszervezetek gyűjtik az aláírásokat

Élére áll a Magyar Szakszervezeti Szövetség a kezdeményezésnek: legyen munkaszüneti nap december 24-e  – erről az elnökség a közelmúltban döntött, miközben a Kúria végzésére vártak, indulhat-e az aláírásgyűjtés. A kérdés zöld utat kapott, ezért a MASZSZ felkéri a hazai szakszervezeteket: csatlakozzanak, s gyűjtsék országszerte velük együtt az aláírásokat.

Míg a nagypéntek munkaszüneti nappá nyilvánítását nem kérte senki, a szenteste szabaddá tétele évek óta céljuk az érdekvédőknek – közölte Nemes Gábor. A MASZSZ szóvivője kijelentette: a szövetség nemcsak elvben támogatja, hanem aláírásgyűjtéssel is segíti a kezdeményezést, sőt, az élére áll annak. Nemes emlékeztet rá: a kérdést a Vasas Szakszervezeti Szövetség egyik aktivistája nyújtotta be, egyeztetve saját szervezetével, amely egyébként a MASZSZ tagja. Vagyis az akciót egy, a konföderációhoz köthető személy indította.

Nemes szerint annak ellenére, hogy egyeseknek a nyár közepén korainak tűnhet a szenteste napjáról gondolkodni – főleg, hogy ez idén vasárnapra esik –, szinte haladéktalanul el kell kezdeni dolgozni, hogy a törvényben biztosított négy hónap alatt összegyűljön a népszavazás kiírásához szükséges kétszázezer aláírás. A szóvivő szerint ez olyan ügy, amely mögé minden szakszervezetnek fel kell sorakoznia, ezért a MASZSZ valamennyi hazai érdekvédelmi vezetőt felkéri, hogy csatlakozzanak az országos mozgalomhoz, amelynek koordinálást a Magyar Szakszervezeti Szövetség kész vállalni.

Author: Dolgozók Lapja

Share This Post On
468 ad
Google+