Akár sztrájkolnának is a pedagógusok

Az utcai demonstrációtól, de akár a sztrájktól sem riad vissza a Pedagógusok Szakszervezete – elsöprő többséggel így döntött a PSZ kongresszusa.

A PSZ 2015. december 5-én tartott kongresszusa megállapította, hogy a köznevelés rendszerének működését számos kérdésben újra kell gondolni: az állami fenntartás ugyanis jelenlegi formájában nem garantálja a zavartalan működést. A pedagógusok foglalkoztatásának új rendje átláthatatlanná tette a munkavégzést. A kongresszus azonnali tárgyalásokat kezdeményez a kormánnyal a sürgős, nem halasztható korrekciók végrehajtására.  Felhatalmazta a PSZ elnökét, hogy folytasson tárgyalásokat a kormány képviselőivel. A tárgyalások elmaradása vagy sikertelensége esetén 2016 első negyedévében szervezzen utcai demonstrációt, indokolt esetben pedig tegye meg a szükséges intézkedéseket a jogszerű munkabeszüntetés megszervezésére valamennyi köznevelési intézményben.

Arról is döntés született, hogy a PSZ ismét levelet ír a miniszterelnöknek. Korábban, november 23-án az érdekvédelmi szervezet írásban már megkereste Orbán Viktort, hogy tájékoztassa a köznevelés tarthatatlan helyzetéről. Erre a napokban Czunyiné Dr. Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkár válaszolt, de ezt a választ a kongresszus nem fogadta el.

A kongresszus döntéseit elsöprő többséggel hozta meg: 124 igen szavazattal, 1 nem és 1 tartózkodás mellett.

 

Author: Dolgozók Lapja

Share This Post On
468 ad
Google+