Gyerekek gyógyulhatnak Orbán leveleiből

Orbán újabb konzultációs leveleiből gyógyulhatnak a leukémiás gyerekek. A vegyipari szakszervezet (VDSZ) ugyanis régi hagyománya szerint ismét összegyűjti a konzultációs íveket azoktól, akik nem akarják megválaszolni, ezért inkább jótékonykodnak belőle.

Leukémiás gyerekeket fog támogatni a miniszterelnök legújabb konzultációs leveléből a vegyipari szakszervezet (VDSZ) – jelentette be Székely Tamás elnök. A VDSZ, eredeti ötletgazdaként, már az első, 2011-es miniszterelnöki konzultációs propagandából is jótékonykodott: éhező gyerekeket támogatott a miniszterelnök kérdőíveiért kapott pénzből. Emlékezetes, a VDSZ felhívására – két egymást követő konzultációs hullám alkalmával is – kötegével érkeztek a szakszervezethez a megválaszolatlan konzultációs ívek. Több tonnányi használt papír gyűlt így össze, az országban ugyanis már akkor is százezrek gondolták úgy, hogy ne vesszen kárba az a sok drága papír, amin az emberekkel való párbeszédet színleli a miniszterelnök, ezért energiát, vagy éppen utazási- és postaköltséget nem kímélve eljuttatták a szakszervezethez a leveleket.  A VDSZ-t már az első évben is több civil szervezet és párt követte, s meghirdette a saját papírgyűjtési akcióját. A szakszervezeti gyűjtésből származó pénzt a VDSZ elnöke személyesen adta át első évben egy gyerekeket támogató alapítványnak, a következő alkalommal pedig Esztergom polgármesterének, hogy a városban minden éhező gyereknek jusson legalább egy tál meleg étel. Akkoriban több száz kisgyerek lakott jól, legalább egyszer a konzultációs levelekből – idézi fel a történetet Székely Tamás, a szakszervezet elnöke.

A VDSZ ismét kampányt hirdet: befogadja az emberektől az újabb Orbán-leveleket, bezúzatja azokat – csakúgy, mint eddig minden alkalommal – s a használt papírért kapott pénzt a leukémiás gyerekek gyógyíttatását támogató alapítványnak adja – jelentette be az elnök. A VDSZ ezúttal nemcsak a költséges, milliárdos színjáték elleni tiltakozásul fogja bezúzatni az ország első emberének az emberekhez írt leveleit, hanem azért is, mert végtelenül felháborítja annak tartalma. A “nemzeti konzultációs kiadványban” ugyanis ezúttal a bevándorlásról és a terrorizmusról faggatja az embereket a miniszterelnök. Székely hangsúlyozza: ez Orbán újabb ámokfutása, amellyel nem a reális problémákra reagál, s újabb értelmetlen kiadásba hajszolja az országot.

Július 1-ig

A borítékokat július elsejéig postán és személyesen vagy a helyi bizalmi hálózaton keresztül is el lehet juttatni a VDSZ budapesti székházába (VDSZ – 1068 Budapest, Benczúr utca 45.).

 

Author: Dolgozók Lapja

Share This Post On
468 ad
Google+