Munkástanácsok: Rendezett munkaügyi kapcsolatokat!

A dolgozó magyarok sorsa jobbra fordulásának elengedhetetlen feltétele a munkaügyi kapcsolatok rendezése, a szociális partnerek hatékony együttműködése – így reagált  Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszédére a Munkástanácsok Országos Szövetsége.

A Munkástanácsok Országos Szövetsége közleményben reagált a miniszterelnök évértékelő beszédére. Eszerint a szakszervezeti tömörülés üdvözli, hogy Orbán Viktor a következő három év fő céljaként a keményen dolgozó magyarok százezrei sorsának jobbra fordulását jelölte ki, és – ahogy fogalmazott – „a magyar társadalom nem lehet többé olyan hely, ahol az egyes emeletek között nincs közlekedés”.

A szakszervezet egyúttal reményét fejezi ki, hogy a beszédben is említett hosszabb távú béremelési programban komoly szerepet szán a miniszterelnök a szociális partnerek, különösen a munkavállalókat képviselő szakszervezetek számára. A dolgozó magyarok sorsának jobbra fordulásának elengedhetetlen feltétele a munkaügyi kapcsolatok rendezettsége és a felek hatékony együttműködése – hangsúlyozza a MOSZ közleménye, amely szerint a Munkástanácsok Országos Szövetsége felkészülten áll e kihívás elé, várva a tárgyalások érdemi megkezdését.

Author: Dolgozók Lapja

Share This Post On
468 ad
Google+