Hogyan tovább magyar egészségügy?

Hogyan tovább magyar egészségügy? címmel országos fórumsorozatot indít útjára közösen a négy érdekképviseletet összefogó Őszintén az egészségügyről elnevezésű akciószövetség és a Magyar Orvosi Kamara.

A Hogyan tovább magyar egészségügy? felcímmel meghirdetett fórumok célja, hogy a szervezők megismerjék az egészségügyben dolgozók véleményét, javaslatait az ellátórendszerben tervezett változtatásokkal kapcsolatban, hogy minél hitelesebben tudják az ágazat közös érdekeit képviselni.

A kamara, valamint az akciószövetség tagjai: a Magyar Orvosok Szövetsége, a Magyar Rezidensszövetség, a Független Egészségügyi Szakszervezet és az Orvosegyetemek Szakszervezeti Szövetség felhívása szerint az egészségügy – a szakképzéstől, a kórházi struktúráig – átfogó változás előtt áll. Ezért is fontosnak tartják, hogy a kollégák véleménye még hangsúlyosabban jelenjen meg az egészségügy átalakításának folyamatában. Ennek érdekében egyértelmű visszajelzést várnak arról, hogy az érintettek hogyan látják a bérrendezés ütemét, mértékét. „Fontosnak tartjuk, hogy közösen megfogalmazott alapelvek mentén képviseljük az egészségügy valamennyi dolgozóját egy élhető magyar egészségügy megteremtése érdekében” – fogalmaznak a fórumsorozat szervezői.

Author: Dolgozók Lapja

Share This Post On
468 ad
Google+