Megszakad egy hagyomány

nyílt nap2Hat év után elmarad a népszerű trolis nyílt nap, mert a BKV illetékes vezetője kizárná a szervezésből a szakszervezetet, pontosabban csak a pénzét kérné, a szokásos lelkes közreműködését már nem. A Belföldi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeténél némi gondolkozás után úgy döntöttek, ha a munkájuk nem kell, a pénzüket sem adják, mert így nem lehet ellenőrizni, hogy hova kerül az a több százezer forint, amit az előző években lelkesen beleöltek ezekbe a rendezvényekbe.

Hat év után először marad el a szeptember utolsó szombatján szokásos trolis nyílt nap, mert a BKV illetékes vezetője kizárná a szervezésből a Belföldi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezetét, amelyik korábban lelkesen rendezte – a cégvezetéssel közösen – a családi napot. Az elmúlt években folyamatosan nőtt az érdeklődők száma, tavaly már több mint 4 ezer hazai és külföldi vendég volt kíváncsi az ágazat történelmét, a régi és a legkorszerűbb trolikat is bemutató eseményre – olvasható a BTDSZ közleményében. A BKV vezérigazgató-helyettese idén azonban úgy döntött, hogy nem kér a szakszervezet segítségéből, csak a pénzre, arra a több százezer forintra tart igényt, amelyet minden évben a programra költött a BTDSZ. A szakszervezet azonban ebbe nem megy bele, mert így nem ellenőrizheti, mire megy el az a pénz, amelynek minden fillérjéről korábban maguk dönthettek. Minden évben volt tombola, ebből a bevételből a Heim Pál gyermekkórház támogatására is futotta, idén ezt is már formában oldják meg – olvasható a közleményben.

A BTDSZ minden évben lelkesen készült erre a napra, ezúttal is így volt, tavasz óta tervezgették a programot, a különféle részleteket. Büszkék voltak erre az eseményre, sok munka van abban, hogy a vendégek minden évben már egy órával a nyitás előtt a kapuban várakoztak – mondta Szabó István, a BTDSZ elnöke. Nem könnyen mondtak le a rendezvényről, az elnök többször is egyeztetett a vezérigazgató-helyettessel, ám nem sikerült jobb belátásra bírni őt, végül a szakszervezetnek úgy tűnt, csak a pénzük kell, a lelkes munkájuk már nem. A BTDSZ sajnálja, hogy a vezérigazgató-helyettes így döntött, mert a rendezvény elmaradása több ezer embernek okoz csalódást.

 

Author: Dolgozók Lapja

Share This Post On
468 ad
Google+