Füstbe ment kéményseprés?

Kéményseprők ezrei kerülhetnek utcára, a kormány intézkedései miatt ugyanis tönkre mennek az őket foglalkoztató cégek – állítják az érintettek. Egész megyék maradhatnak ellátatlanul.

Tönkremennek a kéményseprő cégek, amelyek zöme családi kis- és közepes méretű vállalkozás. Egész megyék maradhatnak ellátatlanul. A Magyarországi Kéményseprők Országos Ipartestülete szerint a szolgáltatás leállása első kőrben – akár már napokon belül – Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Pest és Somogy megyében összesen 842 települést érint majd – írta a Népszava. A lap szerint nemcsak a magánvállalkozásban működő, hanem az önkormányzati cégek is veszteségessé váltak. A csődbe jutott kisvállalkozások nem reménykedhetnek pénzügyi segítségben.

Szakemberek szerint a csődöt jelentő kéményseprő vállalkozások sem ússzák meg, hogy veszteségeik tovább halmozódjanak. A katasztrófavédelmi hatóság ugyanis ezeket a vállalkozókat is kijelölheti arra, hogy kényszer jelleggel további kilenc, plusz három hónapig, vagyis egy évig elássák a körzetüket, a hatóság által meghatározott áron. Abban az esetben pedig, ha a tönkretett cég megtagadja ezt, akkor kártérítést követelhet tőle a hatóság – állítják a szakértők.

Author: Dolgozók Lapja

Share This Post On
468 ad
Google+