Több figyelmet a kezdőknek!

Minden eddiginél jobban erősítenék a pályakezdők munkaerő-piaci helyzetét, segítenék beilleszkedésük és képzésüket a fiatal szakszervezeti vezetők. A Munkástanácsok Országos Szövetsége ifjúsági tagozata kiterjesztetné a munkahelyi kollektív szerződéseket e korosztályra is, sőt külön tételként szerepeltetné a gyakornokok, ipari tanulók munkafeltételeinek megfelelő kialakítását.

A fiatal munkavállalók foglalkoztatási helyzetének javítását szorgalmazza a Munkástanácsok Országos Szövetségének ifjúsági tagozata. A szerveződés vezetője, Szabó Imre tájékoztatása szerint kiemelt foglalkoztatáspolitikai céljuk, hogy egyre több olyan kollektív szerződés és vállalati esélyegyenlőségi stratégia szülessen Magyarországon, ami külön hangsúlyt fektet a pályakezdő munkavállalók munkaerő-piaci helyzetének javítására, munkahelyi beilleszkedésére és képzésére. A fiatalok munkához jutása és munkahelyeik megtartása Európa-szerte az egyik legnagyobb gazdaságpolitikai kihívás, ennek javításához járulhatnak hozzá a munkahelyi, ágazati szinten megkötött kollektív munkaügyi megállapodások – hangsúlyozta a Munkástanácsok tagszervezeteihez tartozó fiatal szervezett dolgozókat képviselő tagozat vezetője. Mint közleményében fogalmazott: ebből kiindulva szorgalmazzák a fiatalok rétegérdekeit is figyelembe vevő kollektív szerződések és esélyegyenlőségi stratégiák (tervek) számának növelését. A munkáltatókat arra kérik, hogy a kollektív megállapodások tárgyalásánál nagyobb figyelmet fordítsanak a fiatal munkavállalók lakástámogatási rendszerére és a képzésüket segítő munkáltatói kedvezményekre. A kollektív szerződések – összhangban a Nemzetközi Munkaügyi Konferencia határozatával – vonatkozzanak az összes fiatal munkavállalóra, beleértve azokat is, akik jelenleg nem élveznek védelmet, mivel „rejtett” munkaviszonyban dolgoznak. El szeretnék érni, hogy a megállapodások megkötésénél külön figyelmet szenteljenek a gyakornokok, ipari tanulók munkafeltételeinek megfelelő kialakításáról és részvételük biztosításáról.

A korosztályi szempontokat is figyelembe vevő kollektív megállapodások – különösen a „nagy foglalkoztatóknál” – hozzájárulnak az oktatási, képzési és élethosszig tartó tanulási politikák és programok kialakításához, megvalósításához és vizsgálatához, annak érdekében, hogy ezek harmonikusabban illeszkedjenek a munka világához, javítva a fiatal munkavállalók foglalkoztatási kilátásait – szögezi  le közleményében az ifjúsági tagozat elnöke.

Author: Dolgozók Lapja

Share This Post On
468 ad
Google+