A bűnözők másképp ünnepelnek

Egy speciális, egyre határozottabban körvonalazódó új bűnözési trendre, az ünnepi rablásra és az évente rendszeresen ismétlődő karácsonyfatüzek megelőzésére hívja fel a figyelmet kampányszerűen egy biztosítási alkusz. Ünnepek után ugyanis minden évben megindul a leégett, kirabolt lakások utáni kártérítési dömping, a kifizethető összeg azonban az esetek zömében csalódást okoz a károsultaknak.

Egy új bűnözésre, az ünnepi rablásra, valamint az évente szokásos karácsonyfa tüzek elkerülésére hívja fel a figyelmet a CLB Független Biztosítási Alkusz Kft. A cégnél meglepve tapasztalták az elmúlt napokban, hogy hirtelen megugrott az új, értékkövető lakásbiztosítások száma, ennek ellenére fontosnak tartják felhívni az emberek figyelmét a karácsony és szilveszter idején szokásos veszélyekre – mondta Németh Péter. Az értékesítési és kommunikációs igazgató szerint a korábbinál valamivel tudatosabban készülnek az emberek az ünnepre, a nagy értékű műszaki cikkek mellé új biztosítást is „vesznek”, akár az ilyenkor gyakori karácsonyfa tüzekre is gondolva.

A CLB ennek ellenére egy, a napokban kezdődött kampányban hívja fel a figyelmet a karácsonyi tragédiák, elsősorban a lakástüzek elleni védekezésre, s egy új veszélyre, az ünnepi rablásra. A biztosítókat és alkuszokat is minden évben megdöbbenti az ünnepek alatt leégett, vagy éppen kirabolt lakások miatti kártérítési dömping, s a társaságok évről, évre egyre nagyobb összeget, százmilliókat fizetnek ki ilyen címen, holott ezeket a tragédiákat kis figyelemmel meg is lehetne előzni. A karácsony, szilveszter idejére magára hagyott lakások könnyű prédái a bűnözőknek, főleg azért, mert az emberek egy része még mindig szereti kiposztolni a közösségi oldalakra, vagy ismerősöknek eldicsekedni, hogy hol tölti az ünnepeket, jelezvén ezzel azt is, hogy ez idő alatt őrizetlenül marad a lakás. Az erre szakosodott bűnözőknek ettől kezdve már csak „ujjgyakorlat” megtudni a címet – figyelmeztet Németh. Márpedig, a kártérítési esetek alapján úgy tűnik, határozottan kialakult egy bűnözői kör, amely ünnepi rablásra szakosodott – hivatkozik a CLB tapasztalataira az igazgató.

Az alkusz most indított kampányának éppen az a célja, hogy felhívja erre az emberek figyelmét azért, hogy ne kártérítésért kelljen ünnepek után sorban állni a kirendeltségeken. A kifizethető összeg ráadásul sokaknak csalódás lehet, mert elfelejtik, hogy az 5-10 évvel ezelőtt megkötött lakásbiztosításuk óta korszerűsítették, újra cserélték a berendezési tárgyaiknak, technikai eszközeiknek a zömét, de nem igazították hozzá a biztosításukat. Vagyis, az úgynevezett értékkövetés elmaradt, a biztosítók viszont csak a szerződéskötéskor listázott összeg alapján fizetnek. Ez újabb keserűség lehet az ünnepek alatt esetleg bekövetkezett tragédia mellett – hívja fel a figyelmet Németh.

 

Author: Dolgozók Lapja

Share This Post On
468 ad
Google+