Némethné visszakéri a prémiumokat

Némethné László nemzeti fejlesztési miniszter (fotó: MTI)

Némethné László nemzeti fejlesztési miniszter (fotó: MTI)

Az idén felvett prémiumok 2 millió forinton felüli részének visszafizetésére  szólítja fel az érintett vezetőket Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter – közölte a tárca az MTI-vel.

Azt írták, a miniszter haladéktalanul megteszi az állami vállalatok vezetői prémiumaival kapcsolatos, a kormány december 11-i ülésén hozott döntés végrehajtásához szükséges intézkedéseket.

Előzőleg a Kormányzati Információs Központ azt közölte az MTI-vel, hogy a kormány szerdai ülésén felkérte Németh Lászlónét, szólítsa fel az érintett állami cégek vezetőit – “a jogi helyzettől függetlenül” – az idén felvett jutalmak és prémiumok kétmillió forint feletti részének visszafizetésére.

Közleményükben emlékeztettek arra, hogy a kabinet rendkívüli jelentést kért a közigazgatásban és az állami vállalatok vezetőinek az idén kifizetett jutalmakkal és prémiumokkal kapcsolatban. A jelentés alapján egyértelmű, hogy a közigazgatásban a jogszabály alapján járó egyéb juttatásokon kívül más kifizetés nem történt – tájékoztatott az információs központ, megerősítve a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium korábbi közlését.

Author: Dolgozók Lapja

Share This Post On
468 ad
Google+