Czomba: A kormány partner lesz

Czomba SándorA kormány partnere lesz a konzultációban az új Magyar Szakszervezeti Szövetségnek, hogy Magyarországon minél többen dolgozhassanak – hangzott el a negyedmillió tagot tömörítő konföderáció kongresszusán.

A kormány kész párbeszédet folytatni és együttműködni az új szakszervezeti konföderációval, a pénteken alakult Magyar Szakszervezeti Szövetség tagjaival – jelentette ki az új konföderáció alakuló kongresszusán Czomba Sándor. A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikai államtitkára hangsúlyozta: mind a munkavállalói, mind a munkaadói érdekképviseletekkel sok közös feladata van a kormánynak. Kifejtette: a világ nagyon sokat változott az utóbbi években nemcsak Magyarországon, ehhez pedig alkalmazkodni kell.

 A pénteki egyesülés is erről az alkalmazkodásról szól elsősorban: a három konföderáció az új kihívásoknak, feladatoknak, lehetőségeknek megfelelően döntött arról, hogy összpontosítja erejét – húzta alá Czomba Sándor. 

Emlékeztetett arra, hogy néhány napja jött létre a jövő évi minimálbérről és bérajánlásról szóló megállapodás, ami azt mutatja, hogy a szociális partnerek észérvek mentén képesek olyan döntéseket hozni, amelyek a magyar munkaadók, munkavállalók és a magyar foglalkoztatáspolitika szempontjából is meghatározó jelentőségűek.

 Czomba Sándor elmondta: közös a felelősségük, hogy olyan irányvonal mentén alakítsák a jövőben is a közös gondolkodást, amely szem előtt tartja azt a célkitűzést, hogy Magyarországon az országhatárokon belül minél több ember dolgozzon, és azok, akik átmenetileg a külföldöt választották, jöjjenek haza és itthon találjanak munkalehetőséget.

“A legfontosabb feladatunk az, hogy gyarapodjunk”, Magyarország számára ez létkérdés, hiszen hosszú idő óta fogy a népesség, és így az ellátórendszereken keresztül képtelen az ország kezelni a problémáit – hívta fel a figyelmet.

Czomba Sándor beszéde végén sok sikert kívánt az egyesüléshez, valamint ahhoz, hogy az MSZSZ sikeresen tudja képviselni a magyar munkavállalók érdekeit.

(MTI – NHE))

 

 

Author: Dolgozók Lapja

Share This Post On
468 ad
Google+