Húsvét hétfőtől sztrájkolnak a volánosok

Öt napig sztrájkolni fognak a volánosok – jelentette be Baranyai Zoltán a Közúti Közlekedési Szakszervezet elnöke az aláíró szakszervezetek nevében.

Hetek óta tartó eredménytelen bértárgyalás után a Volán-szakszervezetek ma bejelentették: március 28-ától 5 napig sztrájkolni fognak. Az alágazati kollektív szerződést aláíró szervezetek – Közúti Közlekedési Szakszervezet és a Közlekedési Munkástanácsok Szövetsége – erről a munkáltató nevében tárgyaló Közúti Közlekedési Vállalkozások Szövetségét is értesítették – tudatta Baranyai Zoltán.

Mint ismert, a Volán-társaságok szakszervezetei hetek óta tárgyalnak a béremelés mértékéről a munkáltatót és a tulajdonost képviselőkkel, ám a mai napig nem sikerült megállapodniuk.  Annak ellenére, hogy az elmúlt időszakban a kezdeti nullához képest némileg elmozdult a munkáltatói ajánlat, az érdekvédők nem fogadták azt el, mert még mindig nem éri el a munkavállalói oldal időközben jelentősen csökkentett követelését, a 3 százalékos bérfejlesztést és a havi 5 ezer forintos béren kívüli juttatást. Ráadásul a legutóbbi, március 11-i tárgyaláson elhangzott ajánlatát a tulajdonos a mai napig nem erősítette meg írásban.

A szakszervezet szerint nem folyik érdemi tárgyalás, ebben a helyzetben nincs értelme tovább várni, ezért ma bejelentették az ötnapos sztrájkot, hogy ha másképp nem megy, akkor munkabeszüntetéssel kényszerítsék ki a megfelelő béremelést – szögezte le Baranyai.

Author: Dolgozók Lapja

Share This Post On
468 ad
Google+