Sztrájkoltak a Picknél

Egyórás figyelmeztető sztrájkot tartottak február 10-én 11 órakor a Pick pécsi üzemében, mert a teljesítménnyel arányos béremelés ügyében február 3-án megtartott kollektív munkaügyi vita tárgyalása nem vezetett eredményre. A szakszervezet újabb leállást is kilátásba helyezett. 

Egy órára leállt a termelés a Pick pécsi üzemében, mert a bértárgyalás nem vezetett eredményre – közölte az Élelmezésipari Munkavállalók Független Szakszervezete. Bibók István, az ÉMFSZ elnöke szerint további, jóval hosszabb munkabeszüntetések is lehetnek, ha továbbra sem születik megállapodás a teljesítménynöveléssel arányos béremelésről.

A konfliktus elsősorban a drasztikus teljesítménynövelés miatt alakult ki – írja a szakszervezet. A munkáltató a korábbi 3200 darab félsertés  műszakonkénti feldolgozását 3600 darabra, sőt alkalmanklént azt meghaladó mértékben emelte. Ezt a teljesítményt azonban semmivel nem honorálta, ami a munkavállalók közt elkeseredést, elégedetlenséget váltott ki. Ez az állapot tavaly nyár óta tart, állítja a szervezet.

Tovább fokozza a feszültséget, hogy a csontozóban azon a szalagon, ahol a Pick munkavállalói dolgoznak, a cég bérmunkásokat is foglalkoztat, akik magasabb bért kapnak, mint a jóval nagyobb tapasztalattal rendelkező munkavállalók, figyelmeztet a szakszervezet. A Pick többi üzemében is (így például Baján) hasonló problémák vannak, írják.

(Origó)

Author: Dolgozók Lapja

Share This Post On
468 ad
Google+