Állást kaphatnak a Tescósok

Állást kaphat a bezárások miatt veszélybe került mintegy 500 Tesco-alkalmazott 60-70 százaléka. Az ügyben egyeztetést folytat a cég és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ).

Szinte személyre szabottan keres álláslehetőséget a Tesco áruházak bezárása miatt elbocsátásra ítélt alkalmazottai számára a cég és a KASZ. Az eddigiek alapján úgy tűnik, az alkalmazottak 60-70 százaléka állást fog kapni – nyilatkozta a Világgazdaságnak Sáling József a KASZ elnöke. Azokban a városokban, ahol több Tesco működik, s az egyiket bezárják, van esély arra, hogy egy másikban felveszik az elbocsátott dolgozókat.  Azok viszont, akiket nem tud biztonságba helyezni a cég és a szakszervezet, a jogszabályban meghatározottnál bővebb juttatásban fognak részesülni.

A KASZ az elmúlt időszakban tárgyalásokat folytatott a vasárnapi zárva tartás által érintett 7 multinacionális lánccal, és szerintük nem várható több csoportos létszámleépítés. Gaskó István a Liga szakszervezetek elnöke azonban másképp látja. Szerinte 25-30 ezer munkahely fog megszűnni, nem beszélve a kapcsolódó kiszolgáló tevékenységekről.

Author: Dolgozók Lapja

Share This Post On
468 ad
Google+